top of page
Пошук
  • Фото автораHUMAN

Стартував проєкт з цифровізації шкіл Хмельниччини на базі "HUMAN.Школа"


17 вересня відбулася презентація проєкту щодо цифровізації закладів освіти Хмельницької області, що має на меті повну та комплексну цифровізацію ЗЗСО на базі платформи HUMAN. Проєкт реалізовується в рамках обласної програми інформатизації «Цифрова трансформація Хмельниччини на 2021-2023” та покладе початок створення єдиного освітнього простору Хмельницької області.


У заході взяли участь заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, радник голови Хмельницької облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Євгеній Липовенко, Головний спеціаліст Відділу загальної середньої та дошкільної освіти ДОН Хмельницької ОДА Дмитро Карвацький, Директор з комунікацій компанії HUMAN Пилип Штеренталь. Також до заходу через дистанційні технології долучилися безпосередні учасники проєкту, а саме директори та вчителі шкіл.


Для участі у проєкті було обрано 60 шкіл зі всіх громад області, які відзначилися ініціативністю та використанням сучасних електронних платформ. Знайомство та початок впровадження системи розпочалося з 1 вересня 2021 року, за два тижні всі адміністратори шкіл та вчителі обраних закладів освіти встигли пройти онлайн-навчання з використання системи “HUMAN.Школа”. Заклади освіти, що були обрані для проєкту, забезпечуються повним супроводження при впровадженні платформи та технічною підтримкою.


Відкрив захід заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, який розповів про кроки адміністрації у сфері цифровізації освітніх закладів. Зокрема він зазначив, що була розроблена програма «Цифрова трансформація Хмельниччини на 2021-2023”, у рамках якої було вже виділено 2 млн 300 тис. грн на інформатизацію області.



Радник голови Євгеній Липовенко підкреслив, що у результаті проведення робочих нарад було виявлено потребу у системі дистанційного навчання.

“Ми взяли на себе відповідальність, щоб єдина дистанційна система навчання в Хмельницькій області була однією з перших в Україні. Ми розробили вимоги разом з департаментом освіти і науки, а потім провели відкриті закупівлі на Prozzoro, внаслідок чого обрали компанію “HUMAN Школа, - розповідає Євгеній Липовенко, - За допомогою системи батьки та учні зможуть відстежувати оцінки, а управління освіти відслідковувати позитивну динаміку навчання та впливати на неї”.

Представник від освітньої компанії HUMAN Пилип Штеренталь описав технічні можливості платформи, а також переваги, які будуть отримані внаслідок її впровадження. “Для управлінь освіти - це можливість прозорого контролю галузі для того, щоб розуміти показники своєї шкільної мережі: відвідуваність, оцінки, рефлексія учнів. Для закладів освіти проєкт надасть, по перше, платформу. По друге, будуть забезпечені можливості як для очного, так і для дистанційного навчання”.


Своїми думками щодо проєкту поділилася Олена Риндич, заступник з навчальної-виховної роботи Шепетівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія”.

“Наш колектив одноголосно ухвалив пропозицію директора взяти участь у проєкті з інформатизації освітньої галузі Хмельницької області” та розпочати співпрацю з освітньою платформою “HUMAN.Школа”. Ми переконані, що саме такий підхід допоможе налагодити комплексну роботу школи, об’єднати усіх учасників освітнього процесу на одній платформі, цифровізувати роботу школи за європейськими стандартами. Ми зробили перші кроки до реалізації цього проєкту”

Вчитель Кам'янець-Подільського ліцею І-ІІІ ступенів "Славутинка" Ганна Ярова додала: “Ми розпочали впровадження системи приблизно 6 вересня. По-перше, ми зібрали всі електронні пошти та завантажили до системи одним файлом. Потім вчителі виписали кожен свій розклад до системи. Оскільки система має досить простий функціонал, не потрібно бути вчителем інформатики, щоб нею користуватися. Досить мати елементарні навички роботи з комп’ютером”.


Ганна Ярова також підкреслила, що впровадження системи - це робота не однієї людини, до неї залучені всі педагогічні працівники.



Платформа розпочала функціонувати у закладах освіти з 2018 року, за цей час до системи було приєднано понад 1800 комунальних та приватних закладів освіти зі всієї України. Система “HUMAN.Школа” також була обрана МОН та ДНУ “ІМЗО” для проведення у дистанційному форматі Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика та конкурсу “Учитель року 2021”.







1 333 перегляди0 коментарів
Пост: Blog2_Post
bottom of page