top of page
Пошук

"Учитель року" - це лабораторія однодумців


Спецпроєкт #УчительРоку2021 - це серія інтерв'ю з переможцями та фіналістами однойменного всеукраїнського конкурсу. Україна має знати та дослухатися до своїх освітніх героїв та героїнь!


Першим нашим гостем стане фіналістка Конкурсу "Учитель року 2021" та учитель ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» з посиленою фізично-військовою підготовкою Шевченківського району Вікторія Степна!

Яким є ваш педагогічний шлях? Як довго працюєте вчителем? Мій педагогічний стаж - 9 років, 5 із яких я працюю у ліцеї-інтернаті №23 "Кадетський корпус" з посиленою військово-фізичною підготовкою Шевченківського району м. Києва. З відзнакою закінчила філологічний факультет Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, спеціальність "Українська мова та література. Редагування освітніх видань". Це мій перший досвід участі у фаховому конкурсі! Уже зараз можу точно сказати, що "Учитель року" - це не просто змагання, а така собі "лабораторія" однодумців - талановитих особистостей! Це пригода, творча хвиля, що накриває тебе і дає можливість повсякчас удосконалюватися!



Чому ви обрали для себе саме роботу в освіті?


Мені завжди хотілося пізнавати щось нове! Спробувати свої сили у різних сферах! Професія педагога, як на мене, дозволяє це зробити. Адже кількість ролей, яку застосовує вчитель у своїй діяльності щодня надзвичано велика!


Що Вам найбільше подобається у роботі вчителя? Як підбадьорюєте себе у хвилини втоми?



Найбільше у роботі вчителя мені імпонують "живі" уроки! Коли ти з дітьми "на одній хвилі", без показовості, без "правильних/неправильних" думок вкотре вирішуєш поставлене завдання, і відповідь на нього щоразу сяє новою іноді неочікуваною гранню. Захоплені погляди дітей, їх партнерство - мабуть, це ті складові заради чого працюють усі мої колеги! Найкращий мотиватор у всьому, що стосується моєї професійної діяльності - це, звісно, діти! Адже вони завжди щирі у своїх міркуваннях та словах!


Щоб Ви порадили учням перед ДПА чи ЗНО?


Прогулятися на свіжому повітрі, відпочити, а головне - пам'ятати, що це всього лише одна із сторінок їхнього життя. Так, важлива, відповідальна, але, як говорив Соломон: "І це минеться!" Перед кожним іспитом я хвилююся за кожного з них більше, ніж вони самі, і діти про це знають, але зовні - усміхнена і спокійна, адже вірю в їх сили!


Які секрети чи хитрощі використовуєте для утримання уваги учнів?


Якихось особливих секретів немає. Упевнена, що щирість та відкритість у спілкуванні - запорука успішної співпраці. Але трошечки гумору на уроках та апелювання до життєвих ситуацій, наведення прикладів із урахуванням вікових інтересів дітей на уроках точно не завадять!







229 переглядів0 коментарів
Пост: Blog2_Post
bottom of page